top of page
  • Facebook pagina VRK
Follow us on facebook

Videos

Video's
Insulating the Biosintrum
Cutting Métisse with an electrical saw
Cutting Métisse by hand
Sharpening the insulation knive
TV Program about Métisse
Production of Métisse in France
See how the factory works
Fire test Métisse
See how the factory works
See how the factory works
VRK Nieuws

VRK nieuws

5000 ingezamelde spijkerbroeken tot isolatie verwerkt bij de Gemeente Overbetuwe

July 22, 2020

Inwoners en medewerkers van de gemeente Overbetuwe hebben in 2018 massaal oude spijkerbroeken ingezameld om te verwerken tot duurzame isolatie. Zij hebben er maar liefst 5.000 ingezameld! Deze spijkerbroeken zijn gebruikt om de muren van het gemeentehuis te isoleren. Onder andere hierdoor is het energielabel van G naar A gegaan. Zie hier het promotiefilmpje van de gemeente Overbetuwe. 

Jeans tussen de muren

May 10, 2020

In het mei nummer van Eigen Huis Magazine staat een mooi artikel over duurzame isolatiematerialen. Hierin staat wat wij natuurlijk allang wisten... Métisse isolatie is het beste alternatief voor steen- of glaswol.

Wij zijn verhuisd

March 29, 2020

VRK Isolatie & Akoestiek is per 30 maart 2020 verhuisd.

Vanaf nu zijn wij gevestigd aan de Marga Klompéweg 12 in Tilburg. Wilt u ons komen bezoeken, laat het ons dan even weten. Koffie staat klaar!

Métisse verkrijgbaar bij Gamma

October 27, 2019

Vanaf medio oktober 2019 zijn diverse Métisse producten te verkrijgen via Gamma. In eerste instantie via de webshop en in een later stadium ook in de winkels. Bestellen via de webshop en afhalen in de winkel naar keuze is nu al mogelijk. We zijn ervan overtuigd dat we op deze manier onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn.

Bezoek de Gamma site 

Woning isoleren? Subsidie aanvragen!

September 30, 2019

Sinds 2 september 2019 is het mogelijk subsidie aan te vragen wanneer u uw huis gaat isoleren. Het is zeker de moeite waard om even uit te zoeken of u hiervoor in aanmerking komt.

Klik hier om naar de site van Rijksoverheid te gaan.

Financieel Dagblad schrijft over o.a. Métisse isolatie in het Biosintrum

March 10, 2019

Het Financieel dagblad besteedt aandacht aan duurzaam en circulair bouwen en heeft een artikel geschreven over het Biosintrum. Métisse mag hierin natuurlijk niet ontbreken. Lees hier het hele artikel

Gemeente Overbetuwe heeft duizenden spijkerbroeken nodig

March 13, 2018

De Gemeente Overbetuwe zamelt oude spijkerbroeken in welke VRK Isolatie zal verwerken tot Métisse isolatiemateriaal. Deze afgedragen spijkerbroeken geven we zo een tweede leven en zullen worden toegepast als isolatiemateriaal voor het vernieuwde gemeentehuis in Elst. Op verschillende plekken in de gemeente kunnen de spijkerbroeken worden ingeleverd. Klik op de afbeelding om het gehele artikel te bekijken. 

Métisse Recycling Programma

January 11, 2018

Gebruikt u Métisse isolatie en heeft u veel snijafval, bestel dan onze recycle bag!

Als u veel snijafval heeft is het zonde als dat in de afvalcontainer terecht komt en vervolgens op de stortplaats belandt. Omdat Métisse 100% circulair is kunnen we dit snijafval weer recyclen tot nieuwe isolatie. Zo helpt u de afvalberg te verminderen en draagt u bij aan een circulaire economie. 

Kosteloos de Recycle Bag aanvragen kan gemakkelijk via 013 - 570 23 14 of via info@vrk-isolatie.nl 

Métisse in Biosintrum Oosterwolde

December 05, 2017

In het Biosintrum in Oosterwolde worden de wanden geïsoleerd met Métisse isolatie. Het Biosintrum zal één van de meest innovatieve gebouwen van Europa worden en we zijn daarom ook zeer trots dat we hieraan mee mogen werken. Lees alles over dit project op www.biosintrum.nl en kijk hoe u zelf kunt meehelpen door uw oude spijkerbroeken te doneren.

Klik hier voor de inzamelcampagne.

Métisse isolatie is EPD gecertificeerd met A+

October 01, 2017

Met trots laten we u weten dat we een A+ score hebben behaald volgens de LCA EPD certificering. Dit geeft maar weer eens aan hoe duurzaam onze Métisse isolatie is. 

Het bijbehorende document volgens EN 15804 kunt u downloaden door op de afbeelding te klikken.

Zijn andere isolatiematerialen wel zo brandveilig?

June 07, 2017

De brandveiligheid van isolatiemateriaal wordt vaak zwaar overschat. Is de brandwerendheid wel zo belangrijk? Welke giftige stoffen komen er vrij bij minerale isolatiematerialen? Lees het in dit artikel en oordeel zelf..

We zijn weer geslaagd!

March 22, 2017

Jazeker! We zijn weer geslaagd voor de milieubeoordeling van NIBE Research bv. 

Dat wil zeggen dat Métisse isolatie voldoet aan de eisen van het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie en daarom behoort tot de milieutechnische top binnen de isolatie producten.

Duurzaam isoleren...Métisse!

DUBOkeur weer voor 2 jaar verlengd

March 22, 2017

We zijn weer trots dat onze DUBOkeur certificering weer voor 2 jaar is verlengd. Dat geeft maar weer eens aan dat Métisse isolatie een verantwoorde keuze is om uw huis duurzaam te isoleren

Creatieve akoestische verbetering in eetzaal

De eetzaal van de Zonnewende te Sint-Michielsgestel is akoestisch verbeterd door een plafondpaneel van 225 bij 225 cm. Door de fotoprint en de plaatsing van het paneel is een creatieve oplossing gecreëerd. 

Cobouw bouw special

Leuk artikel over Métisse in de Cobouw!

Métisse Nederlandse Bouw Documentatie

Métisse isolatie is vanaf nu ook te vinden op de website van de Nederlandse Bouw Documentatie.

Duurzame baffles verbeteren akoestiek Willem II Fabriek

Mooi project opgeleverd bij de Willem II Fabriek te ’s-Hertogenbosch. Hier zijn diverse ruimtes akoestisch verbeterd door middel van baffles en wandpanelen. VRK Acoustics biedt voor elk akoestisch probleem de juiste oplossing.

La Place kiest voor milieubewuste baffles van VRK Acoustics

De milieubewuste baffles van VRK Acoustics hebben ook dit keer weer hun dienst bewezen. In de vergaderzaal van La Place te Enspijk zijn 56 baffles in de kleur Ecru eenvoudig bevestigd aan het plafond. De akoestiek is nu perfect in orde waardoor er weer prima vergadert kan worden. Problemen met de akoestiek? Kies net als La Place voor een duurzame oplossing.

Please reload

bodem
bottom of page